lauantai 28. maaliskuuta 2015

Mitä, mitä mitä???

Siis mitä tapahtuu, kun en ehdi/viitsi tänne enää kirjoitella? Pitää nyt tässä laittaa pikainen päivitys sitten edellisen postauksen.

Helmikuun lopulla oli talvilomaviikko. Oltiin suurimmaksi osaksi kotona. Aloitin sen homman, mihin olen kerännyt inspiraatiota koko talven. Eli aloin heittelemään kaikkea turhaa pois. Ja homma jatkuu edelleen. Sen verran oli lomailua, että kävin junamatkalla Oslossa ihan yksikseen, kun Maija oli tätinsä kanssa Ruotsissa muutaman päivää toisen tädin luona kylässä. Minä jäin kotiin hevosen hoitajaksi. Oslossa kävin katsomassa taidenäyttelyn, jossa oli suomalaisten ja norjalaisten taiteilijoitten teoksia 1900-luvun vaihteesta. Ja tapasin tietysti Oslossa asuvan vanhimman poikani.


Maaliskuu on mennyt töissä ahertaessa. Opettelen kovasti pakolaiskonsulentin hommia muitten töitteni ohessa. Minähän olen edelleen harjoittelupaikkavastaava ja opetan yhtenä päivänä viikossa työelämän norjaa. Sain ensimmäisen "oman" pakolaisperheen suoraan ulkomailta pari viikkoa sitten ja muitten ohjattavieni lisäksi, on aika perheen kanssa mennyt aika tiiviisti. Paljon uutta opittavaa minulla ja perheellä :). - Töissä on huhti-toukokuussa tiedossa konferansseja. Ensin menen pariksi päivää Osloon ja sitten kolmeksi päivää Tromssaan. Eli pääsen jopa reissuamaan. En voi valittaa ;).

Vapaa-ajalla olen jonkun verran hiihdellyt ja nyt olen siirtynyt kävelyyn. Ilmat ovat olleet vaihtelevat. Keväistä aurinkoa ja talvista lumimyrskyä. Viimeksi tällä viikolla tuli päivän aikana 30cm lunta.


Nyt aloitimme pääsiäisloman, mikä täällä tietää reilun viikon lomaa koululaisille kevään kunniaksi. Ja taaskaan en vaita ollenkaan. Olen uskomattoman onnekas työn suhteen, kun saan pitää nuo opettajien lomat. Työ onkin ollut minulle sitä parasta terapiaa kesän koettelemusten jälkeen.


Oikein hyvää pääsiäisen aikaa teille lukijoillekin. Jos teitä nyt enää on ketään täällä lukemassakaan...

7 kommenttia:

 1. On lukemassa on!
  Kivan tuntuisia positiivisia kiireita tuntuu sinulla siella olevan. Hieno kuulla
  etta nautit tyostasi ja ilmeisesti viihdyt tosi hyvin. Itsekin ollessasi maahanmuuttaja sinulla on varmaan hyva perusta auttaa pakolaisiakin uuden elaman tiella.

  VastaaPoista
 2. On meitä täällä, kummasti juuri tänään ajattelin, että mitä sinulle kuuluu. :) Mukavalta kuulostaa kevääsi ohjelma. Oikein mukavia ja aurinkoisia päiviä teille sinne tunturien maahan.

  VastaaPoista
 3. Minäkin näin tuon näyttelyn ja muutenkin Kansallisgalleria oli hieno paikka, parempi kuin Ateneum. Olin käymässä Oslossa ensimmäistä kertaa elämässäni viikko sitten ja tykkäsin kyllä. Kohokohtana oli myös nähdä sattumalta koko kuningasperhe heidän vastaanottaessaan presidenttivierasta kuninkaanlinnan edustalla. Oikein hyvää pääsiäistä sinullekin!

  VastaaPoista
 4. Toki käväisin heti lukemassa päivityksesi! Minullakin on lama blogipäivitysten suhteen. Tahti on hiipunut melkoisesti sitten alkuaikojen.

  Onnellista pääsiäistä ja lomaa Sinulle, Tuula!

  VastaaPoista
 5. Hyvää Pääsiäistä sullekin, Tuula!

  Sun työ kuullostaa mielenkiintoiselta, mä olen ajatellut että JOS joskus palaan Suomeen, niin haluaisin tehdä vapaaehtoistyötä pakolaisten parissa.

  VastaaPoista
 6. Oikein mukavaa ja rentouttavaa lomaa! Ja Hyvää pääsiäistä!

  VastaaPoista
 7. Virkistävää pääsiäislomaa sinulle, Tuula.

  VastaaPoista

Kiitos mukavista kommenteista. Yritän vastailla aina niihin, mutta monesti vasta jonkin ajan kuluttua.