sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Mihin tämä aika oikein menee??? + työuutisia

Taas on viikko vierähtänyt. Tietokoneella en ole ehtinyt/jaksanut istumaan kuin ne pakolliset laskujenmaksut ja sen sellaiset. Kännykästä tarkistelen pikaisesti Facebookit ja Instagramit ja sähköpostit ja luen nettilehdet. Välillä yritän löytää hetken tarkastella joitakin blogejakin.

Tällä menneellä viikolla tuli yhtenä aamuna tämmöinen näky vastaan. Eli yöllä oli satanut vähän lunta. Varasin ajan lopultakin rengashotelliin ja sain sen vasta tälle tulevalle viikolle tiistaiksi! On näköjään muutkin vähän myöhässä. No, eilen liukastelin autolla Lillehammeriin. Tosin takaisin tullessa satoi vettä kaatamalla ja sohjot olivat kadonneet tieltä. Nyt ei sitten ainakaan täällä meillä ole yhtään lunta. Mutta talvi on kai kumminkin tulossa. Ja minä saan ne talvirenkaat autooni, joten ihan sama minulle.


Kissa ei tykkää talvesta ja on ollut kaikki yöt nyt sisällä. Päivisin sentään uskaltautuu ulkoilemaan. Mutta kiertelee lumet parhaan taitonsa mukaan.


Eilen oli suuri shoppailupäivä ja olimme Lillehammerissa. Ilta vietettiin Norjan tanssivien tähtien seurassa tv:n edessä. Iltajuomana oli Julebrus eli joululimppari. Pullot alkavat täyttämään kauppojen limpparihyllyt (jo nyt...).


Maikki laittoi pöydän koreaksi ja valmisti meille uunissa nachoja ja täytti kipot muilla herkuilla. Mikäpäs siinä oli katsella tanssijoita.


Töissä olen alkanut tekemään 100%:n virkaa eli olen nyt sitten joka päivä töissä. Hyvin joutaa, kunhan vaan terveys sen kestää. Olen töissä opettajaehdoilla ja saan pitää koululomat (lisäksi minulla on neljä viikkoa kesälomaa viime kesälyä pitämättä...). Mutta opetan vain yhtenä päivänä viikossa (työelämän norjaa) ja lopun ajasta toimin pakolaiskonsulenttina. Mielenkiintoisia uusia työtehtäviä on sitten tulevat viikot pullollaan. Ja siitähän minä pidän! Lisäksi tulen käymään opetus- ja pakolaispuolen koulutuksissa ja konferansseissa. Omistan nyt kaksi työpöytää, yhden opetuspuolella ja toisen pakolaispuolella. Onneksi olemme saman katon alla ja samassa työyhteisössä. Eli jännittäviä aikoja elelen.

Oikein hyvää alkavaa viikkoa kaikille teille, jotka vielä jaksatte seurata tätäkin blogia, vaikken kovin usein olekaan päivitellyt :).

11 kommenttia:

 1. Kiireiseltä kuullostat. Kisut eivät tykkää juurikaan lumesta, ainakaan minä en sellaisia tunne. Lämpöhakuisia ovat. Meilläkin nukkuvat nyt sängyissä ja vanha täti (Lisse) tykkää kun seinälamppu on vielä päällä kupolia kuumottamassa. Teet varmasti mielenkiintoista työtä. Onko teillä useistakin maista pakolaisia? Olen myös koulussa töissä, vaan en saa opettajien lomia...enkä muitakaan etuja, kuten valvontaruokailua, joka on paljon edullisempi. Eväisiin olen kyllä melkein siirtynyt. Puurosta, hernerokasta ja yleensä einesruuasta ei taho maksaa jotain 4,5 euroa/ateria. Ruoka tarjoillaan muovisesta keittolautasesta, joka tarkoittaa sitä, että salaatti on laitettava (jos sitä on) lämpimän ruuan päälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakolaisia on vain reilusti alle kymmenestä maasta. Mutta tuolla kielipuolella onkin sitten aika monesta muusta maasta norjan kieltä opiskelevia.

   Poista
 2. Tiedätkö miten suomalainen opettajakoulutus ammatillisella puolella (ylempi korkeakoulututkinto) sovelletaan norjassa, pitääkö joku laillistaminen hakea ja tehdä jotain kielitestejä?
  Osaatko neuvoa miltä sivuilta voisi katsoa tietoa opettajana Norjassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. NOKUT.no on se instanssi täällä, joka suorittaa eri maalaisten koulutusten hyväksymisen Norjassa. Sen sivuilta voit katsella asiasta. En ole ihan varma minkälaisia sopimuksia on Pohjoismailla näitten asioitten suhteen. Itse en aikoinaan lastentarhanopettajana tarvinnut mitään laillistamista.

   Poista
 3. Mielenkiintoiset työhommat vaikka pitääkin sinut kovin kiireisenä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti ei kumminkaan liian kiireisenä...

   Poista
 4. Aika menee siivillä - yhtäkkiä on aina perjantai… Onnea uusien työjuttujen tiimoilta, kuulostaa mielenkiintoiselta!

  Tänne lunta ei ole vielä tullut, mutta tuonne ylemmille rinteille kylläkin. Eikä lunta tarvitsis ihan vielä tullakaan… ehkä sitten marraskuussa vähän valoa tuomaan :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis aivan uskomatonta tämä viikkojen liito.

   Poista
 5. Kiinnostavat työkuviot sulla. Olisi hauska kuulla joskus, että miten päädyit juuri noihin töihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ollut kunnalla erilaisissa pedagogin hommissa (suurimmaksi osaksi lastentarhanopettajana) yli kymmenen vuotta nyt. Terveyssyistä sain mahdollisuuden kokeilla tuolla Læringssenterissä ja sinne taisin sitten jumiutua. Olen ollut siinä onnellisessa asemassa, että olen tuollakin saanut tehdä yhtä jos toista hommaa. Opettaminen on kyllä lähinnä sydäntä, olen pedagogi sydämeltäni, mutta nautin uuden oppimisesta ja otin innolla haasteen tästäkin vastaan, kun sitä tarjottimella minulle tarjottiin :).

   Poista
 6. Mielenkiintoista, kun sinäkin työskentelet pakolaisten parissa.

  VastaaPoista

Kiitos mukavista kommenteista. Yritän vastailla aina niihin, mutta monesti vasta jonkin ajan kuluttua.