sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Lillehammer

Meiltä on alle puolen tunnin ajomatka Lillehammeriin(klikk klikk). Paikkahan tuli suurelle maailmalle tutuksi talviolympialaisista 1994. Kisat toivatkin paljon julkisuutta ja talous kasvoi. Kaupunki sai olympiavuonna korkeakoulunkin, jossa toimii myös Norjan filmikoululu. Urheilusta tunnettu Lillehammer on myös kulttuurikaupunki. Siellä järjestetään vuosittain mm Norjan kirjallisuusfestivaali. Onhan alueella asunut Nobel-kirjailija Sigrid Undsetkin(klikk klikk) monen muun norjalaisen kulttuuri-vaikuttajan lisäksi. Maihaugenin ulkoilmamuseo sisätiloineen on yksi Norjan upeimmista vanhojen rakennusten museoista. Monenlaiset tapahtumat pitävät pikkukaupungin vireänä.

Eilen olimme Lillehammerissa ruokafestivaaleilla. Kaupungin kävelykadulla oli paljon pieniä kojuja, joissa paikalliset pientuottajat myivät tuotteitaan. Ilma ei ollut kaikkein parhain, aurinko pysytteli pilvien takana, mutta syksyinen ilma on edelleen lämmin ja miellyttävä.

Lillehammerin taidemuseo.
Stortorget.
Norjalaisten herkkujen lisäksi myytiin thai-herkkujakin.
Vesilaitos jakoi juomapulloja.
Näin on sitten tämäkin syysloma vietetty ja edessä on yksitoista viikkoa ankaraa puurtamista ennen joululomaa :). Tervetuloa arki!

3 kommenttia:

 1. Norjan herkkuja en paljon maistanut, vaikka vävypoika norjalainen ♥

  VastaaPoista
 2. Onko tuo lähin kaupunki teille? Eikös se amerikkalainen/norjalainen tv-sarjakin ollut Lillehammarista?
  Mukavaa työhönpaluuta Tuula!

  VastaaPoista
 3. Voihan, nuo ruokamarkkinat unohtuivat aivan täysin vaikka suunnitelmissa oli siellä poiketa! No, seuraavia markkinoita odotellessa... :)

  VastaaPoista

Kiitos mukavista kommenteista. Yritän vastailla aina niihin, mutta monesti vasta jonkin ajan kuluttua.