tiistai 28. tammikuuta 2014

Ei pitäisi valittaa..

Täällä jatkuu tämä lumentulo. Joka päivä on harmaata. Pyryttää ja tuulee. Aamulla ei pääsisi ulos ovesta, jos ovi ei aukeaisi sisäänpäin... eli nyt selvisi sillekin syy.

Autolla ajaminen on kaukana leikistä. Työmatkaan menee kaksinkertainen aika. Pöllyävä lumi estää näkyvyyden ja tielle hyppivät hirvet pitävät vauhdin viidessäkympissä. En todellakaan halua ajaa kolaria hirven kanssa. Ne ovat isoja otuksia. Ja niitä on paljon liikenteessä nyt tammi-helmikuussa. Vaihtavat laidunpaikkoja kuulemma.

Kotona riittäisi lumenluontia aamusta iltaan, vaikka isäntä linkoaakin isoimmat alueet traktorin kanssa.

Tältä näytti ikkunasta katsoen äsken:Aidalla ei ole kohta mitään virkaa. Taitaavat lehmät ja hepo tulla pihaan...

Mutta aikansa kaikkea, kyllä se vielä tästä laantuu tuo lumen tulokin. Ja kun luki uutisia tänään lehdestä Pohjois-Trøndelagin tulipaloista, joissa kokonainen kylä on palanut poroksi, niin eipä nämä meidän lumisateet niin kauheita olekaan. Tässä kuvia sieltä tulipaloalueelta. Ihan hirveää tuhoa...

5 kommenttia:

 1. Lumi suojaa hyvin maastopaloilta, täällä ei ole lunta tullut kuukauteen, mutta onneksi jo marraskuussa tuli reilusti. Sen jälkeiset vesisteet tekivät lujimman kantohangen mitä olen kokenut, kestäisi vaikka lehmien astelun.

  VastaaPoista
 2. Ikäviä ne Norjan tulipalot.
  Meillekin on lupailtu lumisateita viikonlopuksi. Täällä ei olekaan kuin pieni kuorrutus lunta, voisi sitä vähän enemmän olla. Mutta mitään metrisiä hankia en toivo.
  Aurinkoista ja mukavaa helmikuuta teille!

  VastaaPoista
 3. Paljon on ollut tulipaloja Norjassa, mutta myös Suomessa. Tuntuu, että joka toinen päivä saa lukea paloista. Ihmisiäkin on kuollut niissä. Todella surullista.

  Onpa lunta pyryttänyt teillä. Harmaa ja jossain määrin luminen keli meilläkin. Pitkästä aikaa piti auto kaivaa lumesta aamulla.

  Mukavaa viikonloppua ja alkanutta helmikuuta!

  VastaaPoista
 4. Kauniita lumisia kuvia . Täällä meidän seudulla ei ole lunta kuin hiukan . Kaipaisin lunta jo tähän aikaan , sillä ikävää jos sitä tulee sitten kun kevään pitäisi koittaa .

  VastaaPoista

Kiitos mukavista kommenteista. Yritän vastailla aina niihin, mutta monesti vasta jonkin ajan kuluttua.