keskiviikko 11. joulukuuta 2013

Kirjat 18,19 ja 20/2013


Maria Kallio-sarja alkaa olla lopuillaan. Eilen hain kirjastosta viimeisimmän, tänä vuonna ilmestyneen Rautakolmion. Siinä joulunalus- ja joululukemista ennen oppikirjoihin tarttumista. Aloitan pienen opiskelupätkän kevätlukukaudella, joten voi olla, että lukemiset ovat sitten sillä linjalla.

Nyt syyspimeissä olen lukenut nämä kolme Lehtolaista. Veren vimmassa ollaan ralliautoilun maailmassa. Rivon satakielen tarina liittyy prostituutioon. Väärän jäljillä ollaan taas yleisurheilun maailmassa. Tuttua Lehtolaista kaikki. Veren vimma kolahti kai minuun eniten, koska pidän siitä, että päähenkilön yksityiselämää käsitellään murhatutkimusten lisäksi vähän laajemmin.

Mikä kirja sinulla on jäänyt parhaiten mieleen tänä vuonna lukemistasi?


13 kommenttia:

 1. ohhoh aika paha kyssäri lukenu olen tänä vuonna niin monta kirjaa et kaikkea en voi muistaa mutta jos nyt asia kirjoista aattelen ni sellainen kuin Kotiäidin sotaromaani oli mielestäni hyvä ja erittäin lähellä miun omaa elämää.ja sit jos näistä hömppä puolesta niin Lehtolaiset on hyviä mut ehkä paras on ollut kuitenkin Nora Robertsin Pedon yö :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva saada lukuvinkkejä teidän muiden lukemisista.

   Poista
 2. En ole tänä vuonna tainnut lukea yhtään kirjaa kokonaan eli lukemattomien kirjojen pino kasvaa, mutta ehkä ensi vuonna vaikka kirja kuukaudessa tavoitteeksi. Vilkutuksia!

  VastaaPoista
 3. Jos tutkimuskirjallisuus jätetään pois, niin oikeastaan niitä on 2 tai 3: "The Unlikely Pilgrimace of Harold Fry" osin siksi, että se sattui puhuttelevaan saumaan ja Khaled Hosseinin "And the Mountains Echoed" Kolmaskin oli hyvä, Skottikirjailija Omnibus:n Amerikka-juttu "Silence", joka on vähän tuntemattomampi. Lueskelen silloin tällöin Spoon River Antologiaa myös, pätkä sieltä ja täältä, ja tykkään niistä. Luin myös tuon Rautakolmion, ja täällä oli viime viikolla divarin ikkunassa se Maria Kallio special, mutta taitaa jäädä hankkimatta, koska hinta oli aika kova, 12 euroa, ja koska tilasin Amazonilta jouluksi kaksi dekkaria: eli Rabb J.: Rosa ja sitten jotain, jonka kirjoittajaa en muista, mutta 50-luvun murhamysteeri: The Curious Habits of Dr Adams. Tänä vuonna oli poikkeuksellinen kirjavuosi: päätin, että luen kaikki lukemattomat kirjat kirjahyllystä ja katson myös jemmatut elokuvat ennen kuin ostan mitään uutta. OP

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä päätös! Mulla olisi kanssa kaikenlaista luettavaa ja katsottavaa hyllyissä.

   Poista
 4. Viimeksi luin Peter Fransenin kirjat ja varsinkin eka Tumman veden päällä oli mielestäni hyvä. Mutta eniten kolahti Torey Haydenin Häkkipoika. Olen lukenut melkein kaikki hänen kirjansa ja ne ovat todella järisyttäviä. Lehtolaiset olen lukenut kaikki paitsi tuota uusinta.
  Joulun ajaksi on haettava vino pino lukemista kirjastosta, jos pukki ei tuo montaakaan kirjaa...
  Ennen joulua en uskalla kirjoja avata, kun voisi jäädä siivoukset ja leipomiset tekemättä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen lukenyt tuon Haydenin kaikki kirjat. Mielenkiintoisia ovat kaikki ne.

   Poista
 5. Poliisi ja Enkelin tekijä olivat tietysti hyviä, mut Rönbackan Julma oli yllättävän hyvä. Ei ennestään tuttu kirjailija mulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyypä laittaa korvan taakse tuo Rönbacka.

   Poista
 6. Hei,
  niin tutunnäköisä selkämerkintöjä noissa kirjoissa - mukavaa, että ne löytävät tiensä täällä Vesisaaresta teille lukijoille!
  http://www.fm.fylkesbibl.no/web/index.php/finsk
  Dekkareista olen lukenut viimeksi Marklundin uusimman (Ajojahti), Camilla Läckbergiä (Enkelintekijä) ja Åsa Larssonin Uhrilahjan (2012), joka ilmestyi norjaksi tänä vuonna. Varsinkin Åsa Larsson on Kiirunan kuvauksineen ollut ihan mielenkiintoinen tuttavuus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Löysin teidän kirjaston taas monen vuoden jälkeen :). Kyllä on mahtavat valikoimat!

   Olen lukenut pari Marklundia. Pitäisiköhän lukea ne kaikki.

   Poista
 7. Hmm aika vähän tulee nykyjään kirjoja luettua, taitaa olla viimeisimmät lukemiset Aku Ankan ohella erillaisissa keitto kirjoissa :D

  VastaaPoista

Kiitos mukavista kommenteista. Yritän vastailla aina niihin, mutta monesti vasta jonkin ajan kuluttua.