Tuon parempaa ohjetta en oikeastaan osaa antaa. Parhaimman tuloksen olen saanut mahdollisimman karkeilla ruisjauhoilla. Ja harjoitus tekee mestarin. Kuvistakin näkee, että leivän ulkonäkö on muuttunut todella paljon. Ja leivän teko vaatii aikaa, hapattaminen, taikinan ja leipien kohottaminen.
Kiitos.Meillä taitaa saada vain täysjyväruisjauhoja,,oliskohan se tuohon ok.Olen kyllä tehnyt sillä ruisleipää,mutta sitten lisännyt vähän muita jauhoja sekaan.
Ompas komeita ruisleipiä.meilläkin on tuoreita ruisjauhoja myllystä haettiin,kun ensin vietiin sinne jauhettavaks,nyt ois mahollisuus tehä niistä leipiä ja isännän sisko ol kehunnu,niitä jauhoja jotta hyviä leipiä tuli,omista rukkiista!.En ole leiponu pitempiin aikoihin,pitäs oikeestaan tehäkin,,...
Plussana tuossa on vielä se tuoksu - ainakin jos leivinuunissa leipoo. Koulusta palatessa leipomuspäivän tuoksut oli jo ulkona vastassa, ennen kuin koti edes näkyi - ja silloin tuli kiire kotiin. OP
Ajatella, Tuula, että en ole koskaan leiponut leipää! Tai juu, yritin kerran laittaa aamiaissämpylöitä, ja kai niistä jotenkin syötäviä tuli, mutta minusta haisivat aivan liikaa hiivalle, enkä itse niistä pitänyt, ja siihen se kokeilu jäi. Olen sen sijaan kyllä kerännyt ohjeita - jopa hapanleipäreseptejäkin - mutta en ole koskaan saanut itseäni niitä kuitenkaan leipomaan, niin paljon en ole uskonut omiin kykyihini. Mutta nyt on kyllä pakko kokeilla, nuo olivat niin ihanan ja hyvän näiköisiä, että ihan olin tuntevinani tuoksin tänne asti! Kiitos inspiraatiosta, kerron aikanaan tuloksesta! Terveiset ja hyvät viikonloput!
Ovatpa hienot! Onko mahdollista saada kunnon ohje noihin?
VastaaPoistahttp://tuulher-no.blogspot.no/2012/10/ruisleivan-tekoa-opettelemassa.html
PoistaTuon parempaa ohjetta en oikeastaan osaa antaa. Parhaimman tuloksen olen saanut mahdollisimman karkeilla ruisjauhoilla. Ja harjoitus tekee mestarin. Kuvistakin näkee, että leivän ulkonäkö on muuttunut todella paljon. Ja leivän teko vaatii aikaa, hapattaminen, taikinan ja leipien kohottaminen.
Kiitos.Meillä taitaa saada vain täysjyväruisjauhoja,,oliskohan se tuohon ok.Olen kyllä tehnyt sillä ruisleipää,mutta sitten lisännyt vähän muita jauhoja sekaan.
PoistaNuo jauhot mitä olen nyt viimeiset kerrat käyttänyt karkeita täysjyväjauhoja. Ja ne ovat olleet niitä parhaita. En lisää mitään muuta jauhoa sekaan.
PoistaOmpas komeita ruisleipiä.meilläkin on tuoreita ruisjauhoja myllystä haettiin,kun ensin vietiin sinne jauhettavaks,nyt ois mahollisuus tehä niistä leipiä ja isännän sisko ol kehunnu,niitä jauhoja jotta hyviä leipiä tuli,omista rukkiista!.En ole leiponu pitempiin aikoihin,pitäs oikeestaan tehäkin,,...
VastaaPoistaOlen nyt lopultakin löytänyt täältä hyvän ruisjauhon. Suomessa käytin aina Liperin myllyn ruisjauhoja.
PoistaNo vau! Mä ajattelin leipoa ensimmäiset joulutortut huomenna :-)
VastaaPoistaEn ole täällä leiponut kertaakaan jouutorttuja...
PoistaPlussana tuossa on vielä se tuoksu - ainakin jos leivinuunissa leipoo. Koulusta palatessa leipomuspäivän tuoksut oli jo ulkona vastassa, ennen kuin koti edes näkyi - ja silloin tuli kiire kotiin. OP
VastaaPoistaRuisleipä tuoksuu kyllä ihanalta. Vesi tulee kielelle vaan hajuja haistellessa.
PoistaAjatella, Tuula, että en ole koskaan leiponut leipää! Tai juu, yritin kerran laittaa aamiaissämpylöitä, ja kai niistä jotenkin syötäviä tuli, mutta minusta haisivat aivan liikaa hiivalle, enkä itse niistä pitänyt, ja siihen se kokeilu jäi. Olen sen sijaan kyllä kerännyt ohjeita - jopa hapanleipäreseptejäkin - mutta en ole koskaan saanut itseäni niitä kuitenkaan leipomaan, niin paljon en ole uskonut omiin kykyihini. Mutta nyt on kyllä pakko kokeilla, nuo olivat niin ihanan ja hyvän näiköisiä, että ihan olin tuntevinani tuoksin tänne asti! Kiitos inspiraatiosta, kerron aikanaan tuloksesta! Terveiset ja hyvät viikonloput!
VastaaPoistaharjoitus tekee mestarin. Joka viikko on leipa maistunut paremmalta.
PoistaOmenapiirakka on hyvää. Varsinkin jäätelön tai kermavaahdon kanssa :).
VastaaPoistaJuuri on pakkasessa, ja nyt pitäisi lähteä niitä ruisjauhoja hakemaan - näyttävät leivät niin niin hyviltä. Ja maistuvat myös totta kai!
VastaaPoista