keskiviikko 23. marraskuuta 2016

Washington DC

Viikon loma Washingtonissa on takana ja alan palautua jetlagistakin. Washington oli meille ilmojen puolesta suosiollinen: aurinko paistoi koko viikon. Yhtenä yönä satoi. Oli aika ihanaa nauttia lämpimästä syyssäästä ja katsella aurinkoa. Iltaisin ja öisin oli tosin aika viileää. Matkan tarkoitus oli ottaa ihan vaan rennosti ja käydä tanssimassa mahdollisimman paljon.

Asuimme matkakumppanini ystävän luona North Kensingtonissa, Washingtonin ulkopuolella. Kävelimme alueella muutaman kerran. Kävelyreissuillamme emme tavanneet muita kuin oravia. Ja muutamia autoilijoita. En ole muuten koskaan, missään nähnyt niin paljoa oravia :).
Liikkuminen paikasta toiseen sujui mutkattomasti vuokra-autolla. Matkakumppanilleni on kaupunki tuttu useilta työmatkoilta. Ja hän ajeli autoa kuin paikalliset. Yhtenä päivänä kävimme katsomassa pääkaupungin nähtävyyksiä. Tähän aikaan vuodesta siellä ei ollut kauheasti turistejakaan, niin paikkoihin tutustuminen sujui hyvin ilman suurempia ihmismassoja.

Capitol
Washington monumentti
Lincoln monumentti
National Mall puistoa

The White House
Vierailimme pienessä Annapolisin kaupungissa ja parissa isossa puistossa ihailemassa syksyn värejä. Olimme oikeastaan vain vähän turisteja ja kävimme oaikoissa, joihin ei ihan tavalliset turistit usein eksy.

Annapolisin satama-aluetta.
Hauska kissalippu. 
Downs Park Pasadenassa.
Brookside Gardens Silver Springsissä
Brookside Gardens
Ja lopun aikaa kävimme sitten tanssimassa. Tanssimme english countrydance, american contradance ja skottilaista kansantanssia. Hurjan hauskaa. Kun painat noita tanssien nimiä, niin pääset linkkeihin, joissa on youtube-filmejä tansseista.

Matka oli todella onnistunut ja olin positiivisesti yllättynyt maasta ja sikäläisistä ihmisistä.


4 kommenttia:

 1. Onpa sinulla ollut huippukiva reissu! Kävin katsomassa nuo youtubevideot ja nekin vaikuttivat oikein mukavilta. Lämmitti tämmöisen vanhan kansantanhuihmisen sydäntä. :)

  Mukavaa adventinaikaa Sinulle!

  VastaaPoista
 2. Nice! Harvemmin turistit käy paikallisissa tansseissa, minäkin olisin mieliisti, varmasti oli kivaa!

  VastaaPoista
 3. Oih miten ihana reissu! Matkasta saa niin paljon enemmän irti, kun seurana on
  kumppani, jolle paikat ovat entuudestaan tuttuja. Siitä on liki 30 vuotta aikaa, kun
  vietin vuoden rapakon takana, Kanadassa. Tuolloin reissasimme myös Amerikan
  puolella, oi niitä aikoja...

  Rauhallista ensimmäistä adventtia!

  VastaaPoista
 4. Ihanalta näyttää. Tykkään kauheati matkustaa Jenkeissä, mutta en haluaisi siellä asua. Saa nähdä kuinka sen toiveen kanssa käy...

  VastaaPoista

Kiitos mukavista kommenteista. Yritän vastailla aina niihin, mutta monesti vasta jonkin ajan kuluttua.