lauantai 13. elokuuta 2016

Rørosin ovet

Olimme taas reissussa. Tälla kertaa yhden yön vierailulla Røros-nimisessä pienessä entisessä kaivoskaupungissa (kaivostoiminta loppui 1970-luvun lopulla), vajaan kolmensadan kilometrin päässä täältä meiltä. Automatka sinne ajettiin Rondanen tuntureitten ylitse. Sielläkin ovat maisemat sanoinkuvaamattoman kauniit.


Kaupungissa on valtavasti vanhoja puurakennuksia ja se on Unescon maailmanperintöluettelossa. Rørosin kirkko on kaupungin maamerkki ja se on vuodelta 1784. Se sijaitsee kivasti mäellä puutalokortteleiden yläpuolella.

Kaupunki elää nykyisin turismilla. Ja niitä turisteja tuntuu riittävän. Ainakin yöpymispaikkojen määrää jos ajattelee. Me yövyimme Røros hotellissa, jossa oli aivan mahtava allas- ja spaosasto. Ison uima-altaan lisäksi siellä oli porealtaita (niin ulkona kuin sisällä) ja saunoja. Voin todella lämpimästi suositella. Ruokakin oli todella hyvää.

Puutalokorttelissa on erilaisia kaupppoja, joissa taidettiin lähinnä myydä vaatteita ja paikallisia herkkuja. Lisäksi oli lukematon määrä taidegallerioita, niin tauluja kuin keramiikkaa. Ja paljon kahviloita. Eli turisteille houkutuksia.

Minä kuvailin lähinnä kauniita ovia, joita löytyi kyllä joka lähtöön:Nyt on lomat sitten vietetty ja ensi viikolla alkaa tiistaina työt. Kevyesti koko viikko suunnittelupäivillä ja yhdellä läänin kurssipäivällä. Eikä ne päivät oikeasti yhtään kevyitä tule olemaan, vaan työntäyteisiä. Mutta mukava nähdä taas työkavereita.

4 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Piti ihan tarkistaa kamerasta :). Eivät olleet kaikki vihreitä. Oli muunkin värisiä :).

      Poista
  2. Viehättävän paikan hienoine ovineen oletkin löytänyt. Mukavaa syksyä vaan!

    VastaaPoista

Kiitos mukavista kommenteista. Yritän vastailla aina niihin, mutta monesti vasta jonkin ajan kuluttua.