lauantai 16. tammikuuta 2010

Laiskan emännän piirakat

Mimmin blogista nappasin aikoinaan tämän piirakkaohjeen. En vain ole kokeillut ennen tätä päivää. Eikä muuten jäänyt viimeiseksi kerraksi näitten leipominen. Helppoa ja herkullista!

Kaulin levyn ja juksasin ja leikkasin sen kauniimmaksi reunoista.



Sitten vaan riisipuuro taikinalle. Ja rypytetään.



Tässä juuri uunista otettuna:





Ja tässä voisulalla voideltuna:



Ja sitten voi leikata sopivan kokoisiksi paloiksi. Vaikka saksilla.

Maistuis varmaan sullekin!

16 kommenttia:

  1. Kiitos jakamisesta, pitääkin kokeilla joku kerta! :)

    VastaaPoista
  2. slurp! tuli himo...

    hei, WO*IMA aika! ettet unohda...

    VastaaPoista
  3. No aivan varmasti maistuisi mullekin!

    VastaaPoista
  4. Kiitos kaimalle tästä vinkistä! Tämän laitan kokeiluun ilman muuta. Tavalliset piirakat tuntuvat niin työläiltä, mutta tämähän on aivan loisto oivallus!
    Ja että maistuisko??? Otanhan seuraavan halvan lennon sinne, laita kaffi keittymään ^^

    VastaaPoista
  5. No, maistuis kyllä mullekin ! :)

    Itse väsäsin tänään pullaa ja olisi tehnyt mieleni jotain suolaistakin leipoa. olisipa ollut tuo ohje tyrkyllä, niin olisin kokeillut.

    Ei ole tullut mieleenkään tuollaista isoa tehdä...

    VastaaPoista
  6. Ihanaa! Giganttipiirakka! Lurps. :)) Kiitos ohjeen jakamisesta eteenpäin.

    VastaaPoista
  7. Herkullisen näköistä. Maistuis kyllä mullekkin! Pitää kokeilla joskus on niin hyvä idea tehdä se noin.

    Kiitos edellisen postauksen telkkariohjelmavinkistä!
    En ollut tuosta kuullut, mutta kävin tutustumassa ja laitoin muistiin osoitteen tulevaa tarvetta varten.

    VastaaPoista
  8. No tuohan on kätevää! Pitääkin kokeilla pikimmiten, kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
  9. Olen tehnyt parikymmentä vuotta piirakat noin - laiskan tyylillä, kuten joku sanoisi (ja sanookin). Noita kehtaa tarjoilla hienossakin pöydässä, kun leikkaa kolmioiksi. Maku on pääasia.

    VastaaPoista
  10. Ruiskaunokki, tuo olikin hyva idea:leikata ne kolmioiksi. En onnistunut kaulimaan ihan niin ohueksi kuin olisin halunnut viela talla eka kertaa. Mutta harjoitus tekee sitten mestarin.

    VastaaPoista
  11. Hyvä idea, kiitos.
    Ostatko valmistaikinaa vai teetkö pohjan itse?
    Tätä pitää kokeilla!

    VastaaPoista
  12. Rosina, mita??? Saako piirakkataikinaa valmiinakin??? No, taalla ei piirakoita tehda eli ei ole taikinoitakaan valmiina eli itse teen surkeista norjalaisista ruisjauhoista. Mutta tuli ne kaikki nelja pötkilöä syotya eilisen ja taman paiavn aikana ;). Nam nam.

    VastaaPoista
  13. Saa täällä pakasteruistaikinaa kaupoista.
    Tutkin taikinan tuoteselostetta ja huomasin, että taikina sisältää monta sellaista ainetta, mitä ei itsetehdyssä ole:(
    Parempaa tulee itsetehdystä taikinasta!

    VastaaPoista
  14. Kiitos!!! Lisasin suosikkeihin, teen sita takuulla myohemmin!(ilmat viilentyisivat)

    VastaaPoista
  15. Kiitos kyllä maistuisi :) :P

    leppis

    VastaaPoista

Kiitos mukavista kommenteista. Yritän vastailla aina niihin, mutta monesti vasta jonkin ajan kuluttua.