sunnuntai 29. maaliskuuta 2009

Suolaiset muffinit

Koko viikon mietin, etta tana viikonloppuna paistan jotakin hyvaa, jotain uutta. Katselin ruokablogeista oheita ja paadyinkin tekemaan kuppikakkuja eli cupcakes. Mutta sitten luin jostakin blogista, etta suolaiset muffinit olisivatkin parempia. Siis toinen on makeaa, toinen suolaista...

Niinpa katselin uusia ohjeita ja sekoittelin sitten aineita oman paan mukaan ja mita kaapeista loytyi. Jauhoina kaytin sekoitellen kaurahiutaleita, taysjyvajauhoja, vehnajauhoja, Ja taytteina fetajuustoa, oliiveja, juustoraastetta.

Tassa ohje noin, josta tulee noin 20 tavalliseen muffini vuokaan tehtya herkkupalaa:

4dl jauhoja (erilaisia sekoitellen)
1tl suolaa
2tl leivinjauhetta
noin 2dl taytetta oman maun mukaan (juustoa, fetaa, kinkkua, oliiveja...)
2,5dl nestetta (maitoa, kermaa, piimaa,kermaviilia...)
1dl sulatettua margariinia,voita tai oljya

Sekoitellaan ja paistetaan vuoissa +200 astetta noin 15-20min. Maistuu mielestani parhailta jaahtyneina.

Ja kylla olivatkin hyvan makuisia.

2 kommenttia:

  1. Yaelian: nuorimmainen kavereineen ensin soi niita monta. Ja sitten tuli keskimmainen kavereineen tanne kaivelemaan jaakaapista ruokaa ja soikin sitten naita ison kasan. Kohta niita ei ole enaa jaljella... Onneksi otin kuvan heti paistettua.

    VastaaPoista

Kiitos mukavista kommenteista. Yritän vastailla aina niihin, mutta monesti vasta jonkin ajan kuluttua.